Grenzeloos, verrassend en vertrouwd!

Annick Van Dijk-Michiels

annick-michiels
Presentator
 1. Naam: Annick Michiels 
 1. Geboortejaar: 1968 
 1. wie ben ik en waar woon ik? Ik ben Annick, ben geboren in Maaseik en woon sinds 20 jaar in Kinrooi.
  Mijn beroep is ziekenverzorgende, maar in 2021 ga ik een nieuwe uitdaging aan en een opleiding volgen die alles te maken heeft met honden. Naast de radio, mijn 2de grote passie. 
 1. Welk(e) programma(‘s) maak ik op dit station. Ik ben er elke zaterdagavond van 18 tot 20 uur met mijn programma: “Annick op haar manier”. Ik doe dit programma live en probeer de luisteraars erbij te betrekken via mijn Facebookpagina. Zo krijg je een leuke interactie en ontstaan er vaak hele grappige, maar ook soms heel ontroerende momenten. Die interactie met de luisteraar vind ik heel belangrijk. Inmiddels heb ik al wel zo’n beetje een “vast luisteraarsclubje”, maar het is altijd weer super tof als er een reactie komt van een luisteraar die ik nog niet kende.
  Zonder luisteraars, geen programma ! 
 1. Van welke muziekgenres hou ik? Mijn muzieksmaak is heel breed.
  Het ligt heel erg aan mijn eigen stemming of bijvoorbeeld aan herinneringen die ik aan een bepaald nummer heb.
  Eigenlijk houd ik van alle soorten muziek, van schlager tot romantisch, Jaren 70/80/90 tot top-40, Italiaanse, Franstalige, Duitse muziek en alles daar tussenin. Hard rock en klassieke muziek is niet zozeer aan mij besteed, maar ook in dat genre kan ik bepaalde nummers zeker waarderen. Zo lang het maar gevarieerd is, zal muziek me niet snel vervelen. 
 1. Waarom ben ik beginnen radio maken? Jaren geleden, toen ik een jaar of 15 was, kwam ik heel toevallig bij een lokaal radiostation terecht. Ik had de smaak al snel te pakken en heb toen tot mijn 23ste verschillende programma’s verzorgd. Ik ben destijds gestopt omdat het niet meer te combineren was met mijn toenmalige job.
  Maar als je eenmaal het radiovirus te pakken hebt, raak je het nooit meer kwijt!
 2. Hoelang ben ik al actief bij radio LRM? In december 2016 ben ik begonnen bij Radio LRM, de beste keuze die ik kon maken want net als “toen ik nog dat jonge meisje was”, had ik ook nu de smaak weer meteen te pakken. Radio maken geeft mij energie. Als ik op zaterdagavond terug thuiskom, zijn de batterijen weer helemaal opgeladen. Het is echt mijn allergrootste hobby en ik geniet elke week weer van de eerste tot de laatste minuut. 
 1. Van welk nummer word ik altijd goed gezind Ik kan hier niet zomaar 1 nummer noemen, want het zijn er meerdere. Willy Sommers met “Laat de zon in je hart” is daar een heel goed voorbeeld van, evenals Harpo met Moviestar, Oude liefde roest niet van VOF de Kunst, veel Apres Ski hits, Al Bano & Romina Power met Sharazan en Sempre Sempre, maar ook bij Poison van Alice Kooper gaat de volumeknop een standje hoger. Tja, toch die brede muzieksmaak, denk ik.. 
 1. Wie zijn mijn favoriete artiesten/bands

  Eigenlijk heb ik niet echt een favoriete artiest of band. Ik ben ook nooit echt fan geweest van 1 bepaalde groep of artiest, al vind ik Bruce Springsteen bijvoorbeeld wel heel goed, maar ik kan net zo goed genieten van muziek van “eigen bodem”.

  Meestal is het een bepaald nummer dat me echt kan bekoren, ook al is dat misschien een ééndagsvlieg. Muziek loopt als een rode draad door mijn leven en in bepaalde situaties haal ik er steun en/of troost uit. Dat kan dus net zo goed van een onbekende artiest zijn.

 2. Hoe kan je met mij in contact komen. Alle feedback is welkom via mijn e-mailadres: annick@lrm.fm

Luister Radio LRM in:

 • Maaseik: FM 107.6
 • Kinrooi:  FM 105.1
 • Bree:      FM 105.9

Nu op radio LRM